Nå kan du betale med Vipps i kassa

Foto: Byggern
Foto: Byggern

Mange bedrifter etterspør i disse dager løsninger som gjør at fysisk kontakt i betalingsøyeblikket minimeres, i tillegg til enklere løsninger for hjemlevering av varer. Med Vipps i kassa betaler kunden enkelt ved å oppgi telefonnummer og godta forespørselen i Vipps.

Vipps i kassa er en betalingsløsning som integreres mot kassa til brukerstedet. Varene slås inn som normalt, og kunden oppgir telefonnummeret sitt. På mobilen får kunden et pushvarsel om betaling, som bekreftes i Vipps. Betalingen registreres automatisk i kassasystemet - akkurat som vanlig, i tillegg til at løsningen er integrert mot regnskap og oppgjør.

Løsningen egner seg både for butikker med fysisk handel og for hjemlevering av varer, som flere har begynt med den siste tiden. Kunden kan da godta betalingen hjemmefra og varene kjøres ut.

− Norske bedrifter har vært ekstremt løsningsorienterte og tilpasningsdyktige i den utfordrende perioden vi nå er inne i, og tar i bruk helt nye metoder for å dekke kundenes behov uten at man møtes fysisk eller behøver å trykke på en terminal. Vi heier på den viktige jobben de gjør, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, i en pressemelding.

Flere butikker har tatt i bruk Vipps i kassa

Flere butikker som Høyer, Bergans, Byggern og Traktøren har allerede tatt i bruk løsningen, og på den måten tatt betalt fra kunder uten at de må møte opp fysisk i butikken. Det er cirka 10 intregrerte kassapartnere som tilbyr Vipps i kassa i dag, blant annet Front Systems, Datanova og de som er integrert med Dintero.

Med Vipps i kassa gjennomføres betalingen via telefonnummeret til kunden, og betaling gjennom skanning av QR-koder i terminalen lanserer Vipps i løpet av våren.

Om Vipps

Over 3,5 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps. Vipps gjør det enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps. I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering.